Attersee – Mondsee – Fuschlsee

Az A1-es autópályáról Pindsdorfnál hajtottuk le, az Aurachtalstrasse-n indultunk el délnyugat felé.

A tervezéskor – bármennyire nem tetszett a guglinak – az L1286-os úton akartunk átvágni, hogy Weyregg am Attersee-nél pillanthassuk meg az Attersee-t. Még a gps is azt jelezte, hogy az út nem átjárható, de az én akaratom erősebb volt.

Már majdnem átjutottunk a hegyen, amikor egy vaskapu állta az utunkat. Kénytelenek voltunk az utat oda-vissza megjárni – nem bántuk annyira.

A kristálytiszta vizű Attersee (20 méterig le lehet látni) déli részét körbejártuk, és megcéloztuk a következő tavat, a Mondsee-t.  Az Atterse – Salzkammergut legnagyobb tava – és a Mondsee is jelentős vízisport-központ. Az Atterse türkizkék színe és a környezet természeti szépségei Gustav Klimtet is megidézték.

Itt már a környék laposabb lett, a hegyek csak távol magasodtak. A Wolfgangseet Brunnwinkl-nél érintettük, és már robogtunk is tovább a Fuchlsee felé.

Az utunk egyik legszebb része a Strubklammstrasse kanyonút volt. A 2015-ös túrán csak az emlékeinkben maradt meg, képek, videók sajnos itt nem készültek.

Frissítés: de 2019-ben visszamentünk 🙂

Az első napunk kanyargásainak itt vége lett. Illetve még felkapaszkodtunk Tauplitzalmra, ahol évekkel ezelőtt síelni voltunk.  Téli érdekessége, hogy a szállást csak felvonóval és hószánnal lehet megközelíteni.
Így, nyáron motorral – teheneket és termékeiket kerülgetve – csodás hegyi úton értük el a majd 1800 méteren lévő szállásunkat.

Útvonal – google

 

 

 

 

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.