Mariazell környéke: Hubertussee

Ha Mariazell (Stájerország, Ausztria) környékén járok, erre a két helyre mindenképpen elmegyek.

Az egyik az idilli háttérkép helye, a Kalte Kühle-re felvezető 21-es úton van. Először még a redbaronos túracsapattal voltunk arra, én még az első motorommal, Brugival, a VTR250-esemmel. Az első képet Géza készítette (motorról, mobillal). Megörültem, mikor Vincével 2012-ben újra ez a kép fogadott, majd 2015-ben ismét. 2019-ben újra betervezem ezt az utat is egy túránkhoz, a fa még mindig ott áll a kanyarban. Egyedül 🙂

A Hubertussee felé és mellett haladó keskeny, kanyargós út, amit szintén nem hagyok ki, ha Mariazell felé motorozok.  A sebességkorlátozás oka, hogy a kanyarulatokban nem látható a szembe jövő autó, és az út aszfaltja eddig mindig apró kavicsos volt, meg is dobja rendszeresen a hátsó kereket. Persze leginkább azért, mert természetvédelmi terület, rengeteg állatfaj menedéke és zarándok útvonal is.

Minden alkalommal felfedezem a vidék újabb értékeit.
A vadászó Arthur Krupp szobrásznak 25 éves házassági évfordulójukra adta felesége, Margit ezt a területet, ők nevezték el a tavat a vadászok védőszentjéről.
Az úton, a tó körül a 21 szobor Krupp alkotása, pl a vadászó Ferenc József császáré. A kiskápolnán szarvas trófea díszlik, és vadászkutyák őrzik. Egy modern templom, a Bruder Klaus is épült itt 1965-1967-ben.

Térkép

2015-ben egy olyan napon, amikor a szállásról az eső miatt egész délelőtt ki se mozdultunk, alig vártuk, hogy kicsit felszakadozzanak a felhők, és páran (bátrabbak) csak nekiindultunk egy rövid kanyarvadászatnak. A még vizes utakon nagy lendületet nem tudtunk venni, de a videón látszik, hogy megérte így is.

 

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.